Babykleding voor het Sukuta Health Center Gambia

Babykleding voor het Sukuta Health Center Gambia

Babykleding voor het Sukuta Health Center Gambia

Het Sukuta Health Center is gevestigd in Sukuta, een kleine stad in het westen van The Gambia. Het verleent gezondheidszorg aan de bewoners van Sukuta en 13 omliggende dorpen. Het Sukuta Health Center is vooral bekend als “geboorte kliniek” maar huisvest ook een “malarialaboratorium”.

In dit lokale ziekenhuisje worden maandelijks tussen de 300 en 450 kinderen geboren. En dan te bedenken dat het center geen goed ingerichte verloskamers heeft voor al die bevallingen. Nee voor de bevallingen zijn in een kleine ruimte slechts vijf haveloze bedden beschikbaar, gescheiden door oude gordijnen. Geen enkele privacy dus.

In dit health center ontbreekt het werkelijk aan van alles; geen goede bedden, nauwelijks apparatuur, nauwelijks medische instrumenten en een groot tekort aan medicijnen. Wel een medisch team met enorm gemotiveerd personeel dat er alles aan doet om met de schaarse middelen toch zo goed mogelijke medische zorg te verlenen.

Het hoeft geen betoog dat het belangrijk is om in deze situatie verbetering te brengen.

Andre Heijne van Medicals4Afrika heeft een mooi project in maart 2015 waarbij de kliniek kan rekenen op verschillende medicijnen en vooral, veel baby kleding.

Deze ronde van hulp wordt mede mogelijk gemaakt door;
Andre Heijne en Ron Meijboom
Marian Visker (verpleegkundige Medicals4Events)
EMGA International
Kofferstunter
BHV4Safety en ALL4Events

Allen hartelijk dank!!

Eric van der Meer

About the author: all4events